maandag 16 december 2013

Kerstlicht en kersttaart

Hoi allemaal,

Vandaag heb ik een keer iets anders om te laten zien dan een kaart. In het weekend ben ik begonnen met een windlicht pimpen. Ik heb stickers gestanst met verschillende marianne design stansen (collectables COL 1330, COL 1327 en craftables CR 12522). De dennenboompjes heb ik nog met een embossing folder bewerkt zodat het lijkt of er sneeuw op de boompjes zit. Pftt ik heb heel wat rondjes gedraait met mijn cuttlebug op een gegeven moment was ik het wel een beetje zat en ben er mee gestopt. Vandaag heb ik hem afgemaakt het was best wel even puzzelen om alles mooi verdeelt erop te plakken. Maar het is gelukt na het plakken heb ik onderlangs de rand bespoten met spuitsneeuw. Bovenaan de vaas heb ik eerst een rand met kant geplakt en daar overheen een heel erg mooi bandje met pareltjes (dit mooie band is te koop bij Gerda's hobbyshop). In de vaas heb ik een laag decozand gedaan met drie witte kaarsen en daarom heen wat plukjes sneeuw en als laatste een streng minilampjes met sierpareltjes (te koop bij Welkoop) erin gedecoreerd. Zo kan ik overdag de lampjes aan laten om de hele dag kaarsjes te branden vind ik niet zo'n goed idee. De kinderen vonden het een erg leuke creatie en ik ben er zelf ook wel een beetje trots op. De lichtjes geven een erg mooi effect en het is erg sfeervol geheel. Ik ben benieuwd hoe jullie hem vinden.....



Het wintERSElicht wil ik mee laten doen bij: ScrapCards, Hobbyhome, HobbyNuDuymelot, Marianne Design, divas by design en MD-diva's.

Ook wil ik nog de kerstaart laten zien die ik gemaakt heb tijdens een workshop bij de Bakzolder. Het was een erg leuke workshop er werd ons voor gedaan hoe we een taart kunnen bekleden met marsepein. Het lijkt moeilijk om te doen maar valt reuze mee. En het is zo fijn als je bezig bent en het even niet meer weet er iemand in de buurt is om je te helpen en je uitlegt hoe je best kunt aanpakken. Speciaal voor deze kersttaart hadden ze bedacht om twee kleurtje marsepein te gebruiken en door streepjes te snijden kun je voorzichtig de puntjes open trekken en naar buiten toe om vouwen. Na het bekleden mochten we de taart naar eigen idee versieren.



Creatieve groetjes Ellie

19 opmerkingen:

  1. Hoi Ellie,
    vind je windlicht prachtig gemaakt. Ik zie inderdaad vele malletjes op zitten, tenminste het uitgedraaide ervan hihi. Echt een mooie sfeertje voor in huis.
    Dankjewel voor het meedoen bij Scr@p-Cards challenge blog.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ps ook een hele mooie kerst taart, dom van me vergeet ik helemaal. ;-)

      Verwijderen
  2. Hoi Ellie, Wat een prachtige creaties, zowel licht als taart. Een leuk idee. De taart ziet er leuk en lekker uit. Groeten Trijntje .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Twee prachtige, waarvan ook 1 lekkere haha, creaties Ellie. Super.

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig zowel je taart als je windlicht. Je taart is ook om van te watertanden, mmmmm. liefs Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, wat een gezellig windlicht met de mallen van MD ben je dan niet verplicht om er een afbeelding of ingekleurde stempel er bij te doen, dat dacht ik altijd.... maar ik kan dat ook helemaal mis hebben hoor Ellie! Het is in ieder geval prachtig en een hele mooie kerst decoratie, en voor het challenge blog van Scr@p- Cards is ie helemaal goed! en leuk dat je weer mee doe. En dan die lekkere TAART Mmmmmmm. ziet er uit om er een hap uit te nemen, hihi. Tot de kerst blijft ie vast niet goed, jammer hè! Ze zeggen wel eens dat je hem in kan vriezen in een plastic zak... Ik maak ze ook veel zelf, maar dan eten we het de volgende dag meteen op, hihi. Maar deze uitvoering kon ik nog niet, en sla ik op...dank je voor het delen van dit moois!
    Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is je windlicht schitterend geworden zeg met al die mallen erop. Ga je vast heel erg van genieten als er een kaars in brandt.

    groetjes Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige sfeervolle windlicht heb je gemaakt en die taart zo mooi gemaakt, echt prachtig Ellie.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet het er leuk en gezellig uit het windlicht.
    En je taart is wel een topper!

    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super mooi !! Fijn dat je weer meedoet bij Marianne Design Diva's ( anything goes )..fijne december dagen en een goed creatief en gezond 2014, kom snel weer terug met wat nieuws..
    Succes,
    LG Blankina MDD DT

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat zijn 2 geweldige creaties Ellie
    Het windlicht is prachtig gemaakt....heel leuk met die stansjes, dat zal best sfeer geven met deze donkere dagen bij je binnen
    En de taart is ook geweldig....heel leuk gedecoreerd met het marsepein en grappig dat rudolf zo tevoorschijn komt in het midden met de opengevouwen flapjes de kleur is ook heel mooi zo echte kerstkleurtjes....

    Groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Schitterend hoe alles weer bij elkaar past.... ik vind het gaaf bedacht en gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. such lovely creations and thanks for sharing with us at Divas by design

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een prachtige creaties en krijg al zin in een stukje taart ziet er heerlijk uit.
    groeten Lenie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een schitterend windlicht Ellie, dat wordt genieten met de feestdagen.
    Gezellig dat je meedoet met onze challenge

    Gr. Anita
    MDblog

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ontzettend mooi, wat een werk maar een super resultaat !!
    Gezellig dat je met ons meedoet.

    Mieke, MD Challenge blog

    BeantwoordenVerwijderen
  16. super mooie windlicht
    bedankt voor het meedoen
    groetjes jolanda bongers
    md challengeblog

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie winter/kerst creaties hoor! Jij gaat de kerst goed beginnen!
    Gezellig dat je meedoet met de wedstrijd van Creashop Duymelot en ik wens je succes!

    Creatief liefs,

    Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wundervoll ,das Windlicht ist superb, vielen Dank das du an der challenge der Marianne´s Design Divas teilgenommen hast ,es ist eine Bereicherung für uns dieses schöne Werk zu betrachten
    Liebe Grüße Gudrun DT.

    BeantwoordenVerwijderen